Boşanma Avukatı Ankara da Boşanma Davaları

Boşanma Avukatı Ankara da Boşanma Davaları

Boşanma Avukatı Ankara da Boşanma Davaları

Boşanma Avukatı Ankara’da İlgili Mahkemelerde Bir Uzmanlık Alanı mıdır?

Boşanma avukatı Ankara İstanbul İzmir gibi özellikle Büyükşehirlerde dava çokluğundan kaynaklanan bir tercihtir. Yürürlükteki Avukatlık Kanunu hükümlerine göre Avukatların herhangi bir yasal uzmanlık alanları mevcut değildir. Yasal olarak mevcut olmayan böyle bir uzman avukatlık, Ankara ve pek çok şehrimizde mesleği icra eden Avukatların belirli çalışma alanlarına yoğunlaşması belirli adlandırmaları ortaya çıkartmaktadır. Diğer şehirlerimizde olduğu gibi boşanma Avukatı Ankara ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir uzmanlığı ifade etmemektedir. Ancak Uzman Hukuk Bürosu olarak görüyoruz ki boşanma avukatı Ankara Merkez ve Batı Adliyesinde yoğun mesai harcaması gerekmektedir.

1. BOŞANMANIN GENEL SEBEPLERİ

 a) Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması.

 TMK Madde 166 uyarınca “Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.” Boşanma davalarının çok büyük bir kısmının gerekçesini “Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması” oluşturmaktadır. Boşanma avukatı Ankara Mahkemelerinde en çok evlilik birliğinin temelinden sarsılmasından kaynaklanan davalarla ilgilenecektir.

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılmasına Sebep Bazı Fiiller

Bağımsız konut sağlamamak, cimri olmak,  sürekli alkol almak, cinsel ilişkiden kaçınmak veya cinsel ilişki kuramamak, eşlerden birinin aşırı kıskançlığı, eşine iftira etmek, aile sırlarını açıklamak, eşin ailesine hakaret etmek, başkasını sevdiğini söylemek veya eşini sevmediğini söylemek, üvey çocuklara kötü davranmak, evi sık sık terk etmek, eşin hastalığı ile ilgilenmemek, haklı sebep olmaksızın yıkanmaktan kaçınmak, eşlerden birinin diğerinin cebinden habersiz para alması, eşi fuhuş yapmaya zorlamak ve eşin tedavisini yaptırmaktan kaçınmak en yaygın boşanma sebeplerinden bazılarıdır.

Boşanma Avukatı Ankara’da ayrıca; sürekli kavga etmek, kadının mesleğini icra etmesine mani olmak, aşırı şekilde borçlanarak birçok icra takibine sebep olmak, eşi sosyal ortamlardan uzaklaşmaya zorlamak, kumar, at yarışı vb bahis oyunları oynayarak ailenin ekonomik durumunu zora sokmak sebebi ile açılan davalarla çokça karşılaşacaktır.

b) Anlaşmalı Boşanma (TMK 166/3)

Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz. Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi hâlinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir. Boşanma Avukatı Ankara’da özellikle son yıllarda Anlaşmalı Boşanma Protokolü düzenleme ile çok sık karşılaşmaktadır.

2. BOŞANMANIN ÖZEL SEBEPLERİ

a)  Zina (Aldatma) (TMK m. 161),

b)  Hayata Kast, Pek Kötü Muamele, Onur Kırıcı Davranış (TMK m. 162),

c)  Küçük Düşürücü Suç İşleme ve Haysiyetsiz Hayat Sürme (TMK m. 163)

d)  Terk (TMK Madde 164)

Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hâkim veya noter tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Terk konusunda boşanma avukatı Ankara Mahkemelerinde oldukça çok dava ile karşılaşmaktadır.

e)  Akıl Hastalığı (TMK Madde 165)

Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hâle gelirse, hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmî sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu eş boşanma davası açabilir.

Boşanma davaları; Çekişmeli ve Anlaşmalı Boşanma Davaları, Nafaka, Mal Paylaşımı, Velayet, Nafaka İcrası, Koruma Tedbiri ve Uzaklaştırma Kararı gibi pek çok konuyu kapsamaktadır. Hukuki destek almak haklarınızın korunması ve zaman tasarrufu açısından faydalıdır.